Föräldrastöd

Föräldrastöd

”Att leva med barn som återkommande krockar med vardagen är tufft, kanske bland det svårast. Vissa barn kan ha en diagnos såsom autism, adhd, intellektuell funktionsnedsättning, Tourettes syndrom eller annat. Andra har ingen diagnos och skulle heller inte få det vid en utredning men kan ändå ha det tufft i mötet med omvärlden. Varför blir det så svårt? Hur kan vi förstå varför det blir som det blir? Vad kan vi som föräldrar göra för att få vardagen att fungera lite bättre?
Kom själv eller med din partner. Ibland kan det finnas skäl att träffa fler i familjen, bonusföräldrar eller andra viktiga personer.
Träffas vi fysiskt är platsen på Södermalm, nära Medborgarplatsen/Södra station. Det är också möjligt att träffas online via Kaddio, en säker tjänst för samtal/terapi . Då behöver du ha mobilt bank-id för att logga in.
Föräldrasamtalen bedrivs inom ramen för Hälso- och sjukvården och journal förs. Är det två föräldrar upprättas två journaler.
Vill du ha lite mer inblick i hur jag tänker och jobbar så kan du lyssna på Petra Krantz Lindgrens och min podd Relatera mera som har mycket föräldrafokus men även podden David & Bo pratar pedagogik. ”

Aktuellt

Ny bok: Få familjen att funka

I Januari 2021 publicerades Få familjen att funka. Boken är skriven av David Edfelt, Cajsa Jahn, Malin Reuterswärd, och Anna Sjölund. Den finns också inläst som ljudbok.

läs mer

Podcast: Relatera mera

Om vuxnas kommunikation och konflikthantering med barn och unga. Samtal mellan författarna David Edfelt (psykolog) och Petra Krantz Lindgren (beteendevetare).

läs mer