Tipsbanken

Tipsbanken är en portal för pedagogisk personal som samlar tips, råd och idéer för att öka lärande och välmående för elever som möter utmaningar i skolans vardag.

Pedagoger har delat med sig av tips och idéer i samband med vår utbildning VIS – Verksamt i skolan. Här ligger hundratals förslag på vad man som pedagog kan göra. Vi har satt in tipsen i ett sammanhang och delgivit våra kunskaper och erfarenheter som psykologer.

Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Vi förbehåller oss rätten att själva avgöra vilka tips som ska införas och när.

Denna sida är under ständig utveckling och vi hoppas att det finns sådant som kan hjälpa elever att få en bättre skolvardag och att gå rakryggade genom hela skolan.

Tipsen kommer från konkreta situationer där pedagoger använt dem. Elever är olika så alla tips kommer inte att fungera för alla. Det är nödvändigt att göra en analys av det som är svårt, vilka styrkor man kan bygga på och vad man kan göra för att förbättra situationen för eleven.

Aktuellt

Ny bok: Få familjen att funka

I Januari 2021 publicerades Få familjen att funka. Boken är skriven av David Edfelt, Cajsa Jahn, Malin Reuterswärd, och Anna Sjölund. Den finns också inläst som ljudbok.

läs mer

Podcast: Relatera mera

Om vuxnas kommunikation och konflikthantering med barn och unga. Samtal mellan författarna David Edfelt (psykolog) och Petra Krantz Lindgren (beteendevetare).

läs mer